Michel Torino Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2010

Beoordeel deze wijn
Waardeer deze wijn: 12345    of plaats een reactie
Waardering: 0

Michel Torino
2010
Argentinië


Voor "Michel Torino Ciclos Sauvignon Blanc Fume" zijn nog geen verkooppunten bekend.

Beschrijving van Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2010

Michel Torino Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2010 is een Argentijnse Witte wijn, die wordt gemaakt door Michel Torino.

Wijnhuis Michel Torino

Bodegas Michel Torino bevindt zich in het bijzondere wijngebied Cafayate. Alle wijnen van Michel Torino komen van eigen wijngaarden die niet verder strekken dan 3 kilometer rondom de bodega. Het voordeel van eigen wijngaarden is dat men het hele proces goed in de gaten kan houden. Van het planten van de wijnstokken tot de marketing en verkoop van de wijn. Michel Torino kan hiermee zijn kwaliteit garanderen. We vinden Cafayate in de noordelijke wijnprovincie Salta. Noordelijk in Argentinië, dus op het zuidelijk halfrond, wil zeggen dat het er behoorlijk heet is. Op zichzelf lijkt dat een nadeel. Maar niet in Cafayate. Dit kleine gebiedje, en ook de bodega van Michel Torino, bevindt zich op een hoogte van maar liefst 1700 meter boven de zeespiegel. Dit levert een mikroklimaat op waarin de temperaturen overdag flink oplopen, maar waar het ’s nachts heel koel kan zijn.
  De sterke afkoeling zorgt voor een langzame ontwikkeling van zeer intense fruitaroma’s. De druiven rijpen niet te snel en behouden hun zuren, met een levendige en sappige wijn als resultaat. Vanwege het droge klimaat worden alle wijngaarden geïrrigeerd om de druiven van voldoende water te voorzien. De oogst vindt plaats tussen februari en april, op het moment dat de druiven optimaal rijp zijn.
Michel Torino is een historische bodega, opgericht in 1892 door gebroeders David en Salvador Michel. Gedurende de Spaanse overheersing trokken veel Europeanen naar Salta om zich te vestigen. Men genoot van de mooie natuur, het warme klimaat en de vruchtbaarheid van de bodem. De zeer gunstige omstandigheden zoals de bodem, het klimaat en voldoende water, overtuigde de broers David en Salvador om hier een bodega op te zetten. In 1892 plantten zij hun eerste druivenstokken en werd tevens Bodega La Rosa gebouwd. Het huis kreeg zijn definitieve naam bij het huwelijk van David Michel met Gabriële Torino.
Michel Torino heeft alle belangrijke moderne druiven in de wijngaard staan: Torrontés, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet-sauvignon, Malbec, Tannat, Merlot en Syrah. Een van de druiven die het in dit klimaat zeer goed doet –en die door alle bodega’s van Cafayate met trots wordt gevoerd- is de Torrontés. Torrontés is de lokale variant op de druif die wijn hier kennen als Muscat. De wijn doet daar ook in alles aan denken, even geurig en druivig. Bij Michel Torino is het een van de wijnen die heel typisch is voor het gehele assortiment, dat mag gelden als geurig, levendig en intens. Het voordeel van eigen wijngaarden in de buurt is dat men zich niet druk hoeft te maken om oxidatie, ook de transport wordt zelf geregeld. Het kost hoogstens 18 minuten om bij de winery te komen.

Meer over Michel Torino

Michel Torino Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2010


» Plaats een reactie op Michel Torino Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2010
12345

LET OP: Het is niet toegestaan voor o.a. wijnhandelaren/wijnprofessionals om b.v. verkooppunten via reacties te onder de aandacht te brengen. Dit soort reacties kunnen worden verwijderd.
Heeft u deze wijn in uw assortiment? Geef dit dan aan via uw (gratis) Wine Professional account!
Verstuur uw reactie

Michel Torino


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen